Min sambo vill inte äta nyttigt/vegetariskt/veganskt?

Q: Hej Hanna! Du läger ut så mycket nyttiga recept och ibland vegetariskt och veganskt dessutom. Jag har funderat ibland på att testa på att äta mer vegetariskt/veganskt och framförallt nyttigt. Men hemma hos mig och min sambo så är det jag som lagar mat och han är inte intresserad av att äta sådan mat. Känns lite svårt att jag själv ska äta på ett visst sätt som inte han gör. Hur rekommenderar du att jag ska göra? Hur gör du och din sambo?
Vill också säga att jag älskar din blogg och går in där dagligen! Fortsätt som du gör, är övertygad om att du kommer komma långt! KramKram!

A: Hej! Tack för fina ord och din fråga. När det kommer till vad man stoppar i sig och ger sin kropp så tycker jag att du själv ska bestämma. Du ansvarar över din kropp. Om din sambo inte vill äta din exempelvis veggomat, laga något annat till honom alternativt att han lagar något själv som han tycker om?! Jag själv älskar att laga mat och tycker om att veta vad jag stoppar i mig så jag föredrar att stå för matlagningen hemma hos oss. 🙂 Min kille är inte särskilt kräsen och äter typ allt jag lagar och vid enstaka tillfällen lagar jag något annat till honom om han önskar det. Som bilden nedan exempelvis. Jag ville ha vegetariskt och han var super sugen på husman. Det behöver inte vara komplicerat alls. Men jag tycker absolut att du ska lyssna på din kropp och vill du ta steget till att äta nyttigt så ska ingen annan stå i vägen för din hälsa 🙂 Prata med honom. Det gynnar honom att äta nyttigare också!! Ni kommer säkert på något bra tillsammans som funkar, det finns ju så mycket roligt man kan laga!

Kram på dig! 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!