Workout – Lär dig göra chins/pullups

Här kommer ett par sätt att blir bättre på chins/pullups för nybörjare.
1) använd såklart maskin om ditt gym har en sådan med en platta som du står på eller har knäna. Gör först högreps med mycket hjälp i vikt och gå sedan ner i repsantal och vikt som hjälper. Lägg in denna i dina överkroppspass och försök ha så lite hjälp i vikt som möjligt.
2) gummiband på ställning. Du kan antingen fästa ett långt gummiband i stången och trä den runt knät eller ”stå i den” med raka ben. På så sätt får du hjälp upp. Du kan även fästa det horisontellt om du har en ställning med fästen som normalt är för en skivstång fast du trär runt ett gummiband tvärs över istället och ”står på det” när du hänger.
3) Har du inget gummiband så turas om med en kompis att hålla varandras fötter. Du hänger och viken benen i 90 grader så att kompisen kan hålla i dina smalben och putta på när du drar dig upp.
4) hoppa upp och håll emot på nervägen. Tanken är självklart att du så småningom drar upp dig själv, men jobba och känn kontakt i rätt muskler genom att hoppa upp och sedan hålla emot och gå långsamt ner på nervägen.
5) jobba i olika grepp. Ha händerna vända mot dig eller bort från dig samt testa att hålla brett och smalt grepp. Testa dig fram. Många är oftare starkare i smalare grepp.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!