”Jag har inte tid” – Så får du tid till träning

Att ”jag har inte tid” kan vara den vanligaste ursäkten till att träningen inte blir av. Såhär får du tid:
1. Prioritera.
– Träningen måste någonstans kännas som en prio. Jag minns när jag sportade mycket förr, då var en träning eller match helig tid och kunde sällan ruckas på. Är din träningsform däremot gym och liknande då du har valfrihet så är det lättare att prioritera bort tiden på gymmet. Men se det som att boka ett möte med dig själv en tid som du prioriterar ska bli av.
2. Planera.
– På tal om att boka. Sätt ett mål för veckan, hur många pass ska du få in? Titta igenom kalendern och planera in när du ska träna och gärna vad så att du kan förbereda dig mentalt. Detta gör jag ofta på söndagar eller måndagar för att planera blandningen av styrka och kondition/HIIT så att mon kropp hinner återhämta sig bra mellan mina pass. Och ha du bokat ett dejt med dig själv på gymmet så vet du att ”bosses never cancel” 😉
3. Släpp TVn.
– Många ”har inte tid”. Men då undrar jag hur mycket tid du spenderar framför tv, serier & film. En timme om dagen på gymmet mot ett avsnitt mindre på Netflix tycker jag är ett bra byte. Din kropp och hjärna kommer tacka dig för den byteshandeln vill jag lova!
4. Kör snabba & effektiva pass.
– Är det så att du faktiskt har svårt med tid, jobb, familj, resor och andra aktiviteter som tar tid. Få in snabba och effektiva pass. Kör du exempelvis HIIT så räcker 30-45min gott och väl! Jag har lagt upp lite snabba lunchpass under kategorin TRÄNING så det bara är att printa och köra på gymmet 🙂
5. Spendera tid med vänner på gymmet, slå två flugor i en smäll.
– Få med din vän till gymmet och umgås där över hantlarna istället för kaffe och kaka. De flesta av mina vänner delar mitt intresse för träning så jag tränar säkert hälften av mina pass varje vecka tillsammans med någon. Det är dessutom roligt att pusha varandra och få ut ännu mer av träningen.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Hej hanna<3 Jag är en tjej som älskar och träna och gör det så ofta jag kan, brukar bli upp mot 5-6 dagar i veckan! Just nu är jag inne i en period där jag inte har så mycket motivation till gymmet, undrar om du har lite tips att komma med? Hade uppskattats..<3 Kram! Du gör ett grymt jobb:)

    Emma 0000-00-00 00:00:00
    Svara
  • Vilka bra tips! tack!!

    Ebbasalomonsson 0000-00-00 00:00:00 https://nouw.com/ebbasalomonsson
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!