workout – lovely deadlifts

Jag tror att jag tidigare pratat om kärleken jag har för marklyft. En sådan komplett övning som räddar vilket träningspass som helst. Ofta kör jag ett pass på helgen som är helt tillägnat att jobba mark och gärna upp på tunga vikter. Det gäller att ha ätit en stadig frukost innan och sedan tagga till för att gå in på gymmet och köra sin grej.

Upplägg:

Marklyft reps: 5-5-3-3-3-1-1-1-1
Du kör alltså 9 set och jobbar upp vikten mot max 1or. Eftersom du kör 1rep så ska du utmana vikten och testa ditt max. Hur tungt kan du lyfta, med god teknik självklart! Inget dra bara för att få upp en tung vikt, utan alltid kontrollerat med fin teknik för att förhindra skador. Ta gärna med dig en kompis och kör tillsammans, kolla varandras teknik och pusha till att våga ta tyngre. Ofta klarar man mer än man tror! Det är dessutom ett kul pass att köra ihop med någon och känslan av att slå sitt max är grym!!!

Släng in en metcon efter detta för att få upp puls och förbränning:

15min AMRAP (as many rounds as possible);

– 20 cal row
– 15 burpees
Hur många rundor av detta hinner du på 15min?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!