5 goda vanor att införa i din vardag

1. Starta dagen med ett stort kallt glas vatten med pressad färsk citron, ingefärabitar och gärna mynta om du gillar det. Alternativt så kör du samma blandning med kokande hett vatten. Ger hälsofördelar för matsmältningen, immunförsvaret och ämnesomsättningen.

2. Inne på samma spår, vatten. Ha med en flaska i väskan på stan, en flaska som står bredvid dig på kontoret osv. Rekommendationen är 2 liter vatten om dagen, men glöm inte att kroppen bara kan ta upp ca.1dl per 10 min så det bästa är att dricka lite hela tiden under dagen (och inte hälla i sig för att man kom på att 2liter ska intas, haha ja det har hänt mig innan jag läste på).

3. Starta dagen med en positiv tanke. Sätt mindsetet för dagen. Det kan vara något du är tacksam för, något roligt som ska hända osv. Möt dagens utmaningar och möjligheter i samma mindset där du satt ribban.

4. Planera. Unna dig själv mindre stress i vardagen och ta dig tid till att planera upp dagarna. Sätt dig gärna på söndag eller måndag och skriv i almanackan (jag är en av dem som fortfarande har en liten bok med mig i väskan). Här kan även en lista skrivas bredvid om saker (stora som små) som ska göras, ofta är det skönt att få det nedskriver så att du inte går runt och stressar över saker som; ”just det, det måste jag göra när jag kommer hem, eller henne måste jag komma ihåg att ringa, eller det mailen ska jag vidarebefordra på jobbet osv”. Skriv ner, gör och checka av.

5. Hälsosam mat & träning. Storhandla eller planera hälsosam mat i veckan och under dagen. Håller du dig ifrån ohälsosamma luncher på jobbet genom att ta med en hemlagad låda med ren mat?! Handla och förbered! Ta tid till träning i din vardag. Det behöver inte vara 6 dagar i veckan. Basera det på ditt utgångsläge och om 2 pass denna veckan är 100% mer än förra, så är det första steget att få in två pass denna veckan. Små steg 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!