Spegelbild och Självbild

Att tampas med sin spegelbild på ett eller annat sätt har nog vi alla gjort i svaga stunder. Olika ideal florerar i samhället och självklart påverkas vi själva och vår egen bild på ett eller annat sätt.. Det är lätt att vara orättvis mot sig själv och klanka ner på sin egen spegelbild och leta ”brister” i jämförelse med sin ”idealbild”. Träning och kost handlar (tyvärr?) inte bara om hälsa och att må bra, oundvikligt är det såklart även kopplat till utseende. ”Tight, fit, muskulös, deffad, stor…” ja allt görs i gymmet och i köket eller?! Svaret är nej. Träningen och kosten är verktyg till att forma dina muskler, tappa fett osv. Men de är tyvärr inte nycklarna till att du ska tycka om din spegelbild om det är självbilden som fick dig till gymmet från första början. Faktum är att hur många mål du än lyckas uppnå i linje med din idealbild så kommer du inte bli mer nöjd för det. Din spegelbild må ändras, men självbilden sitter i huvudet!

Jag försöker jobba för att få bort utseende aspekten kopplad till träning, även fast den alltid kommer vara en del. Jag tycker att fokus borde vara välmåendet och alla positiva effekter som träning gör för din hälsa, framför hur det förändrar din spegelbild.

Du ÄR inte din spegelbild. Jobba istället på din självbild. Lär dig att älska dig själv, för den du är och inte för vad du ser i spegeln! Som jag sagt så många gånger tidigare, skönhet kommer från insidan! Tycker du om dig själv så uppfattas du också på ett helt annat sätt. Be inte om ursäkt för din existens, var stolt! Livet är helt klart för kort for att inte göra det. För du är fantastisk precis som du är.

Ta hand om er!
Kram Hanna

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!