Q&A – Hur får man en snygg vältränad överkropp?

Q: ”Hej, Skulle du kunna tipsa om övingar / pass där man tränar rygg / axlar och hur man ska träna rätt för att få snygga, muskelösa armar?”

A: Hej! Självklart kan jag det! För att lägga några grundläggande tankar: du blir inte biffig/maskulin av styrketräning & det går inte att punktförbränna fett. Med det sagt så skulle jag rekommendera att lägga in HIIT pass med fokus överkropp, och där du använder hela kroppen. Samt ibland köra ren styrka för överkropp. I styrkepassen rekommenderar jag att köra övningar som axelpress – chins (assisterade tills du klarar själv) – axellyft åt sidan + framåt med hantlar – latsdrag – rodd med skivstång och i maskin. Vad gäller HIIT pass så lägg in övningar som ger helkropp en överkropp: stakmaskin – burpees – wallballs – armhävningar – kasta boll mot vägg – boxning – ground 2 overhead – thrusters – pushpress.. osv. Finns så mycket roligt man kan köra, detta är bara lite tips jag kom på nu! En kombo av funktionell högintensiv träning, styrketräning och lågintensiv träning som Cardio i form av promenader/crosstrainer är att föredra för att tona kroppen, aktivera muskler och få en både synligt och inifrån vältränad kropp!

Lycka till!:)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!