Att fylla på med bra mat i samband med träning

Hej fina ni!
Ni frågar ofta hur jag tänker med mat kring träning, före och efter osv. I sin helhet så är det viktigaste att få i sig rätt och ordentligt med mat under dagen när du tränar och forskning visar att det inte har lika stor betydelse vilken tid i samband med träningen. Det kan finnas en liten effekt om du vill bygga muskler att tajma matintaget exakt efter träning för att bygga upp musklerna igen efter nedbrytning. Men annars så skulle jag säga att enkelt fokusera på att få i dig bra kolhydrater innan och efter pass samt bra protein efter pass för att ha bra energi i träningen och återhämta dig efter.

Jag brukar ofta äta en skål gröt på morgonen för bra kolhydrater och köra ett pass på förmiddagen för att sedan äta lunch där fokus är bra råvaror och källor till en måltid med kolhydrater, protein och fett.

Mina favoritställen för häloluncher är:
DELI, BOOST, JOS, Condecos hälso buffé och Juicekällan.

Tog en lunch på BOOST igår. Väldigt typisk ren mat. Så rent det kan bli där du själv mixar en låda med kolhydrat, protein och fett.

Lax, svart ris, fetaostkräm, guacamole, cashewnötter.

Lax, svart ris, rotfrukter, fetaostkräm.

Gott och trevligt ställe i Göteborg 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!