Alkohol och träning?

Jag har fått lite frågor kring min syn på alkohol. Jag är en person som tränar mycket, ca 6 dagar i veckan och ibland 2 pass om dagen. Jag utesluter inte alkohol helt då jag kan njuta av ett glas vin, bubbel eller tycka att det är roligt att gå ut någon gån ibland. Jag tror på att inget blir bra i för stora mängder och jag är medveten om att alkohol inte är bra för levern. När jag var väldigt inne i träning på en överdriven nivå där allt var strukturerat, jag gick på strikt kostschema osv, så drack jag inte alls. Jag tackade nej till fester och event och det ångrar jag lite idag. Det var under min student tid och jag känner idag att jag missade lite av allt roliga. Inte för att man behöver alkohol för att ha roligt, verkligen inte! Men jag var manisk med min träning och kost på ett ohälsosamt sätt.

Idag förespråkar jag framförallt balans, inte alkohol i sig, men balans. Innebär det för mig att ta ett glass rött till en köttbit, eller en bit choklad en lördagskväll?! So be it. Alkoholens påverkan på träningen är kortfattat att muskeltillväxten försämras samma dag och dagen efter alkoholintag samt att det inte är hälsosamt att utsätta hjärta för hög påfrestning som intervaller dagen efter. Men jag är ingen elitidrottare och jag tycker att det är okej att då vila den dagen och dagen efter i så fall. I slutändan tror jag på hälsa och har man hamnat i ett mönster där alkohol intas större mängd en eller flera gånger i veckan så tror jag att man ska titta över sina vanor. Att festa varje helg till sent in på småtimmarna och vakna upp bakis är inte super hälsosamt! Som sagt, inget är bra i en överdrift. Jag festar kanske en gång varannan månad och dricker vin i måttlig mängd en gång i veckan på helgen. Det tycker jag är en bra balans för mig och främst vill jag ge min kropp det bästa och prioriterar välmående! 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!