Helkroppsövningar

När jag utformar mina pass, både för mig själv och mina klienter. Så vill jag integrera helkroppsrörelser för att koppla in muskler som du annars missar om du bara fokuserar på muskelgrupper i taget som i traditionell gymträning i maskiner eller liknande.

Här har du mina favoriter som är grymma att integrera i dina pass för att jobba upp en vältränad kropp i sin helhet:

Marklyft. Dem har nämnt den som den bästa övningen, så ja. Alla borde marka någon gång bland!

Ground to overhead. Denna har ni säkert stött på i mina pass i #30daychallenge. Älskar att köra den med en 10-20kg viktplatta och få in rörelsen ordentlogt där kraften kommer från höften.

Kettlebell swing. Antingen vanliga, alternativt med stop emellan repsen, eller höga swingar. Jobbar hela kroppen och även här jobba kraft från höften och koppla på bålen.

Dragon med vikt (kettlebell i motsatt hand som ben du står på, alternativt hålla en viktplatta i båda händerna. Denna jobbar helkropp, bål och kopplar på baksida/rumpa kanon bra! Grym att lägga in i rump passen.

Burpee. Självklart ska vår älskade (?!) övning får vara med på listan. Pulshöjande och jobbar samtidigt hela kroppen. Den ser lätt ut, men vi alla vet att den kan vara en riktig pain in the ass. KUL!

Hoppas ni hittade någon ni gillar och lägger in i nästa pass!
Kram H

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Hej! tack för din fråga ? för att jag ska kumma hjälpa dig på bästa sätt så får du gärna filma från sidan, framifrån och bakifrån nör du gör ett marklyft med stång och lite vikt på och maila till mig: [email protected]

    hannaelfast 0000-00-00 00:00:00 https://nouw.com/hannaelfast
    Svara
  • En fråga angående marklyft. Jag får alltid jätteont i höften när jag kört marklyft och det gör så ont att jag nästan inte kan gå på flera dagar. Jag står med speglar fram och på sidan och har verkligen koll på hållning och lyft men får ändå ont. Jag har försökt att köra även utan vikter, bara stång, för att få in tekniken men det är svårt tycker jag. Noteras bör att jag även får ont om jag kör m kettlebell som jag sänker ner mellan knäna (förstår du hur jag menar?). Kan det bero på min knäskada på höger knä! Att jag snedbelastar bäckenet? Förslag/tips?

    Pippilula 0000-00-00 00:00:00 https://nouw.com/pippilula
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!