Workout – Ab routine

Idag kommer ett pass för magen som bara är att printa och lägga in i ditt pass. En perfekt avslutare helt enkelt! Här är mina favoritövningar:

Hängande benlyft. Häng i ett räcke och lyft benen rakt fram så att kroppen blir ett L, alternativt dra in knäna till magen. Försök att inte gunga utan spänn bålen och var still i hela övningen.

Fällkniv med 10kg viktplatta. Lägg dig raklång på marken med armarna sträckta över huvudet och håll i en viktplatta, för sedan ben och armar mot varandra för att sedan går illa kan till utgpngslägget som raklång, upprepa rörelsen.

Butterfly situps med 10kg viktplatta. Den gamla godingen som jag gillar att slänga in i HIIT passen. Sätt fötterna mot varandra i skräddarställning och gör en situp, nudda sedan golvet mellan benen med viktplattan och ner igen.

Heal taps. Lägg dig i situpsställning och stanna i top läget, här jobbar du sida till sida och nuddar hälarna en i taget. Spänn bål och känn hur sidorna jobbar. Måååånga reps på denna med god kontakt!

Situp + släng boll. Här sätter du dig mot en vägg i situps ställning. Starta med en medicinboll ovanför huvudet. Släng sedan bollen mot väggen samma rörelse som när du går upp, viktigt att det är i samma rörelse så att magen får jobba och att du inte slänger när du är uppe. Sedan ner igen och nudda bollen i marken ovanför huvudet och upprepa denna rörelse.

PLAAANKAAN. Ja den får faktiskt vara med också, eftersom att det finns få så bra övningar som jobbar de inre magmusklerna och coren. Är den för lätt så får du gärna lägga en 15kg eller 20kg viktplatta på ryggen.

Upplägg? Feel free. Antingen kör ca 4 set av varje x 10 reps, eller så gör du en cirkel av det och avslutar med plantan i 2min 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!