Q&A – Att inse sitt eget värde och stänga dörren

Q: ”Jag älskar din blogg och tycker att du är så klok när du skriver. Vet att du pratar främst om hälsa och träning och så. Men jag vill fråga en helt annan sak om det går bra? Det är så att jag är singel men har börjat träffa en kille. Allt blir hela tiden till hans visa, när det passar honom. Jag börjar bli kär men han visar liksom inget tillbaka och han vill inte visa in public att vi ”hänger”. Jag träffar ingen annan än honom men jag vet inte om han träffar andra också?! Det känns så sjukt oklart men jag vill på något sätt att det ska bli vi trots att jag vet att han inte är världens bästa pojkvänsmatetial direkt! Vad ska jag göra??”

(Vill säga att du är bäst och min största inspiration på Instagram!!!) Puss och kram

A: Hej fina du! Tack för din fråga och självklart tar jag upp den också, alla olika typer av frågor är välkomna 🙂
Så glad att du tar upp detta, för du är absolut inte ensam och jag har själv varit där! Den där ovissheten och osäkerheten är hemsk. Det får en att tvivla på sig själv och sina egna kvalitéer.
Men jag skulle enkelt vilja säga såhär.

1) tvivla ALDRIG på dig själv och vad du har att ge. Den som får vara med dig är lyckligt lottad. Så viktigast är att veta sin core, vara sann mot sig själv och stå fast vid vem man är och vad man har att erbjuda. Ändra aldrig på dig själv för någon annan och acceptera inte att det bara är på hans principer. It takes two to tango?! Och du har mer självrespekt än att inte behandlas med värdighet!

2) Kärlek gör en blind. Det är ju faktiskt så. Svaret på varför folk håller kvar vid varandra trots att de gör varandra olyckliga, eller går tillbaka till någon som inte är bra. Men man är ju kär?! Kanske blundar du för beteenden som du normalt inte skulle acceptera? Ibland kan det faktiskt vara bra att ha i åtanke de varningssignaler som mamma eller bästa tjejkompis säger! Och vad säger din egen magkänsla innerst inne om du räknar bort kärleks känslorna? Ofta vet man att det inte kommer leda till en hälsosam relation och då är det bästa du kan göra att stänga dörren och gå vidare så snabbt du kan!

3) Är han inte där, så är det okej. Vissa är inte redo för en seriös relation och det är såklart helt okej att göra precis som man känner. Han kanske är där om 3år? Många behöver hinna mogna. Du vinner på att köra raka rör och öppna kort. Gå inte med på hans spel, det behöver inte vara ett spel alls för den delen. Säg på ett snyggt sätt att du inte har tid för människor som är tidsfördriv i ditt liv, eller ännu värre ser dig som tidsfördriv. Du vill investera i något du kan se en framtid med, det är inget pinsamt att säga det alls. Stå för vad du tror på!

4) Träffar du rätt så vet du. Jag var trött på spel och ständiga frågetecken. Tills jag träffade Pontus, för det fanns inga. Det var bara så solklart att vi ville vara med varandra och då blev det så! Inga spel eller konstigheter, så tycker jag att det ska vara 🙂

5) Ta dig en tankeställare om huruvida detta är värt din tid? Kommer del leda till något bra eller slösar du tid på något meningslöst? Är det i linje med vad du är värd och blir du behandlad på det viset? Är han värd dig och är du värd honom? Jag tror att du innerst inne vet svaren, det brukar vara så – man ska inte underskatta magkänslan! 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!