3 snabba visste du att?! inom hälsa

Herregud vilken minst sagt krispig morgon!! Eller snarare SVINKALL!
Jag tog en promenad med Leo i dubbla (!!) jackor – still cold..
Tog med datorn och satte mig på Le Petit på Linnégatan. Ett par timmar jobb här med en varm kopp te. För att sedan åka iväg till ett möte. Blir träning ikväll för min del! Härliga lilllördag.


Här kommer veckans 3 snabba visste du att?! inom hälsa:

1) ”Kvinnor är mer vältränade än män”

Girlpower ?!.. Hmm, män må vara starkare och snabbare, men ny studie från Waterloo University visar en jämförelse av syreupptagningsförmågan på en grupp kvinnor och en grupp män i samma ålder och viktklass. Resultatet var att kvinnorna i snitt anpassade sig till träningen på 30sek, och männen 45sek vilket innebar att kvinnorna transporterade ut syre i kroppen 30% snabbare än män.

Girlpower i all ära, men jag tror på individuell hälsa och oavsett om du är man eller kvinna. Träna, rör på dig och förbättra syreupptagningsförmågan.

2) ”Träna bättre med motiverande musik”

Denna kändes inte så konstig alls. Men kul att Bruntel University i London gjort en studie på det. Det visade sig att en grupp person som sprang på löpband med peppande musik hade 15% längre uthållighet i jämförelse med dem som sprang utan musik. Tydligen så visade samma resultat i styrketräning med uthållighet och fler reps.


3) Visste du att : Vi har runt ett kilo bakterier som består av upp mot 1000 olika arter i våra tarmar. Där finns också svampar, virus, och andra mikroorganismer som vi faktiskt idag inte har en aning om dess påverkan på vår hälsa. Bakterierna här är inte bara en stor del av immunförsvaret, utan bildar även viktiga hormoner och vitaminerna K och B. Så slutsats: ät bra mat för tarmfloran och systemet där i magen, det är viktigt att det fungerar som det ska 🙂 Sådant som är snällt för magen: Havre, kokt potatis, röd – grön och -svart-kål, Broccoli (undvik stammen) och bladgrönsaker.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!