Q&A – KOSTTILLSKOTT? BCAA? Kasein? Kan det bli för mycket?

Q: ”En fråga, kan man överkonsumera bcca? Samt vad anser du om kasin? bra/dåligt?”

A: Hej! Du kan överkonsumera pengar på BCAA som du sedan kissar ut. Många av tillskotten i både vitaminer, protein (BCAA är nedbrutet protein kan man säga) och andra tillskott går igenom kroppen. Vi kan bara tillgodose och ta upp en viss del av de näringsämnen vi stoppar i kroppen, och resten åker som sagt ut. Så det är mer en waste of money att överkonsumera kosttillskott 🙂

Vad gäller Kasein så är det ett långsamt protein som tas upp långsamt i kroppen. Det är därför bra att ta på kvällen för att boosta återhämtning och förhindra muskelnedbrytning. Men bra/dåligt är individuellt beroende på dina mål. Exempelvis om du vill bygga muskler och har svårt att få i dig tillräckligt mycket kcal för att ligga på ett överskott och proteinet matchar dina behov och macros, så absolut!

Jag förespråkar i slutändan alltid ren mat och att i första hand tillgodose kroppens behov genom mat och att i sin tur se över om man kan behöva något tillskott av vitamin, protein eller annat. 🙂

Hoppas att du fick svar på din fråga!
Kram Hanna

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!