Q&A: alkohol, umgängeskrets och träning

Q: ”En fråga jag tänkt på och skulle behöva lite kloka ord.. Vet inte hur ditt liv såg ut innan du började träna så mycket du gör nu och hur livet såg ut i gymnasiet och så, men i mitt fall har det varit så att jag alltid kombinerat träningen då det alltid har varit en del i mitt liv, men har samtidigt varit en riktig partypingla som aldrig sagt nej till en utekväll på Avenyn! Men nu sedan ett tag tillbaka har jag tagit träningen till en seriösare nivå, och då känns det så jäkla dumt att gå ut och dricka alkohol då det förstör en del. SJÄLVKLART kan man gå ut nykter och ha kul ändå, men det har ändå blivit en väldigt stor skillnad från mig som person då mina vänner gärna går ut varje helg. Lite tråkigt så nu hänger jag med mindre och mindre.. Vet att dem tycker jag är jättetråkig som säger nej vilket också gör mig lite ledsen.. Undrar bara om du varit i samma sitvation? Tankar eller tips? Förlåt för lång fråga. Kramar till dig!”

A: Hej fina du! Tack för din fråga. Jag förstår din situation och jag tror att du är i en ålder då människor hittar sina vägar, man utvecklas som enskilda individer med egna intressen och tar egna val utifrån sig själva. Och det ska du göra! Vill du avstå från utekvällar och alkohol så gör det. Hitta nya umgängeskretsar som delar ditt intresse för träning och hälsa. Umgås på gymmet istället för i baren?! Sedan tycker jag att du ska läsa på om alkohol och titta på helheten i det. Ett glas då och då kommer inte göra stor skillnad i din träningsutveckling, med det menar jag inte att jag förespråkar alkohol på något vis och jag tycker absolut att du kan gå ut nykter också. Förenklar summan av kardemumman vad gäller alkohol kopplat till träning är att det hämmar muskeltillväxt samma dag och dagen efter, samt att det kan vara skadligt för hjärtat att träna under hög puls dagen efter en utekväll. Men samtidigt är inte träningen helt förjäves som du gör dagen efter. Jag förstår att du du blir ledsen om dina vänner anser att du är tråkig som tackar nej till utekvällar, men det är ditt liv och dina val. Det kanske snarare är dem som blir bortvalda som inte accepterar dina val och supportar dig i att välja hälsa? Jag tror på att omges av människor som lyfter och supportar! Jag är övertygad om att du kommer hitta fler vänner som delar ditt intresse och syn på saker! 🙂 Jag har absolut utökat min umgängeskrets och umgås främst idag med vänner som delar mitt intresse, det blir väldigt naturligt så! 🙂

Kram och lycka till med allt!!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!