5 steg till träningsmotivation

Q: ”Hur ska jag bli mer motiverad till att träna? Jag tröttnar typ efter 2 övningar och är helt slut??men vill såååå himla gärna komma igång??”

A: Här kommer lite tips för att hitta motivationen☺️

1) Först av allt, du måsten hitta det som funkar för dig. Detta är så individuellt. När jag utformar upplägg åt kunder och har PT timmar så börjar jag alltid med att hitta dem små nycklarna hos personen till deras motivation. Vad får dem att tycka att träningen är rolig? Vad får dem att se fram emot ett pass. Så steg 1: hitta träningsformen som är rolig.

2) Hittar du motivation i dina mål? Sätt mål som du VEKRLIGEN vill och ska uppnå. Utforma sedan en plan för att komma dit. En tydlig plan hat inte utrymme för att skita i träningen. Och när du uppnår delmål och får resultat på jobbet du lägger ner, DET om något är motiverande till att fortsätta. Steg 2: sätt upp mål, delmål och en plan.

3) Sätt inte för höga krav. Jag själv upplever att jag tappar motivation om jag tror att jag ska vara världsbäst på nya saker direkt. Vart du är i din träning är så individuellt och ta det där ifrån och jobba framåt. Sätt inte krav och mål som är så höga att du tröttnar och blir besviken på dig själv. Som jag sagt tidigare alla har ett utgångsläge och en början – det är bara att starta där ifrån och jobba framåt. Steg 3: Ha rimliga förväntningar!

4) Belöna dig själv när du uppnår mål. Inte i form av mat (då mat inte ska trigga belöningssystem). Men att ta dig själv tid till att ta hand om dig själv. Gå på spa, ha en hemmakväll med ett bubbelbad, en bra bok och ett glas rödpang? Eller varför inte köpa dem där snygga träningsskorna som du kikat på så länge? Eller den där klänningen som du nu kommer i om du hade ett mål om att bränna fett. Steg 4: Att ha en belöning vid målet är motiverande!

5) Låt det inte vara så komplicerat & ta det inte på så stort allvar. Träna för att du vet att kroppen mår bra av det, inifrån och ut! Vill du behålla hälsan hela livet? Ja -Träna & ät bra! Ibland känns det motigt att gå till gymmet, men det är exakt då du ska ta dig dit och vinna över soffan! Lite pannben och envishet har aldrig skadat. När du skapat en rutin och din kropp är van vid en frekvent träning i ditt liv – så kommer du inte kunna vara utan den! Steg 5: envishet och att skapa en hållbar livsstil med träning.

Behöver du hjälp med mål, en plan och motivation så utformar jag en guide med träning och kost för dig som önskar den där sista pushen! Att ha något att gå efter är väldigt motiverande och jag tror att alla behöver en träningsplan för att nå sina mål.

Kontakta mig på [email protected]

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!