Q&A – PREGGO TRÄNING

Q: ”Om du har någon kunskap om träning under graviditet vore det jätteintressant att få tips om=) ”

A: Hej! Bra ämne att ta upp, tack för frågan! 🙂

Många läger undan träningen helt under graviditet eller kanske känner att först efter graviditeten att man vill sätta igång med träning för att gå ner dem där sista ”mamma kilona” som envist håller sig kvar.

Att tänka på när du tränar under graviditeten:

Lyssna på din kropp. Hur tufft du kan köra är mycket upp till vad din kropp säger är okej. Alla graviditeter är olika och mycket beror på hur du tränade innan du blev gravid.

Hellre lättare vikter och fler reps. Och absolut god teknik. Om det är någon gång som det är super viktigt så är det väll nu?! Balanspunkten i kroppen ändras när du har en fantastisk kula på magen så det försvårar även för teknik, håll koll så att du gör rätt och fokusera på god kroppskontroll.

Hur mycket träning? Det beror som sagt på hur mycket du tränade innan graviditeten. Men det rekommenderas att om du inte tränade så mycket innan så kan ca 45min pass 3 gånger i veckan vara en bra måttstock. Och då pratar vi att enkelt få upp pulsen och röra på dig. Samt om du tränat regelbundet innan graviditeten så kan du fortsätta som vanligt men i lugnare tempo och träningsfrekvens allt eftersom ju längre in du kommer i graviditeten.

– Undvik självklart träningsformer, övningar och liknande med risk för att ramla eller skada sig.

– Fokus i din träning: underhålla pulsen, underhålla muskler lite lätt, jobba balans, övningar med god teknik.

Så underbart med graviditet och kroppen är fantastisk. Både under och efter! Lycka till med allt och hoppas att du fick några bra tips att tänka på vad gäller träning under graviditet! 🙂

Kram H

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!