Jämförelse, Bekräftelse & Självkänsla

Tack för så fin respons på Viktfixerings inlägget från igår. Fler och fler skickar PM och kommenterar vilket är jätte roligt. Och detta med självkänsla kopplat till vikt och kopplat till bekräftelse från andra är så vanligt.

Har ni tänk på hur lätt det kan vara är att basera sin egen positiva energi och lycka på bekräftelsen du får av andra. Vi alla vill vara bra på olika vis i andras ögon, men vad händer om din person och lycka baseras på andras åsikter? Jag får ofta känslan av att speciellt många tjejer letar bekräftelse från killar och att responsen har en avgörande roll i deras egen själv-uppfattning och självförtroende. Jag ifrågasätter då vart den egna integriteten och självbevarelsedriften finns? Är det inte helt vansinnigt att du själv ska påverkas så av andras åsikter om DIG?

Det är otroligt lätt att trycka ner sig själv i jämförelsen av andra och i strävan efter sina egna mål och drömmar. Men saken är att det faktum att du är du, är din styrka. Ni tjejer som skrivit till mig och bett om råd i att komma i form för att din kille vill det, eller för att du vill vara snygg inför någon annan.. Jag önskar att ni först inser ert eget värde i er själva och er kopp. Oavsett form, muskler hit eller fett dit, du är fortfarande samma person. Det är den personen som ska älskas och görs den inte det så har du inte träffat rätt person. Det är min åsikt. Och pratar vi i generella termer så är sanningen att du aldrig kan vara omtyckt av alla, så varför då ta till sig och påverkas av andras åsikter om huruvida du väljer att leva ditt liv, göra eller se ut? Jag tror att det är lätt att tappa bort sig själv i sökandet efter bekräftelse. Därför är det så otroligt viktigt att veta vem man är, hålla fötterna på jorden och veta om att DU, din kropp och själ är bra precis som den är och förtjänar alla lycka och glädje.

Människor kommer och går genom livet, du möter medgång och motgång. Vissa finns där när solen skiner och andra står även kvar när det inte ser lika ljust ut. Vissa inspirerar, andra trycker ner. Omge dig av personer som hjälper dig till att vara den bästa versionen av dig själv, låt dig inte påverkas av resterande MEN kom ihåg att det är DU som skapar vem du är och vill vara, ingen annan.

I slutändan handlar det om att vara sin egen supporter, att tro på sig själv, inse styrkan i att du är du och att du själv avgör DIN lycka och hur du vill leva DITT liv.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!