Viktfixering

Hej fina ni!

Jag får mycket frågor om vikt, så låt oss prata vikt. Ja det jobbiga & känsliga ämne som folk helst undviker, eller andra gärna pratar frispråkigt om. Det som vissa baserar ett utseende på, som vissa baserar självkänsla på, som vissa hetsar kring och det som vissa inte bryr sig om alls.

Din vikt är vad du ser på vågen, en siffra som ger en lite indikation på din egen kropp men egentligen inte har någon som helst betydelse i jämförelse med andra. Vad någon annan väger i jämförelse med dig säger ingenting. Inte ens om ni är lika långa. För det är SÅ många faktorer som spelar roll i vad den siffran visar. Din kroppssammansättning, muskler, skelett, fett, vätska osv. Jag tror att många glömmer detta och bara fokuserar på vad siffran säger på vågen och lägger väldigt stor betydelse vid detta. Glöm inte att en person kan se ut på ett sätt vid en vikt och en annan person på ett helt annat sätt vid samma vikt och samma längd. Sedan finns det inte bara en utseende aspekt i det hela, utan även för dem som vill bygga muskler och bli starka så finns inte din styrka i siffrorna på vågen heller. Inte din styrka och inte din kompis vars siffror du jämför med.

Vad har jag för personlig relation till viktfixering? För några år sedan var vågen min bästa vän och jag var livrädd för att den visade en siffra jag inte skulle bli nöjd med. Då kunde det vara avgörande för min dag. Idag väger jag mig knappt. Då märkte jag snabbt att jag inte kunde koppla ihop vikt med utseende då en vältränad kropp med lite muskler väger mer än en mager kropp som inte är välmående och vältränad inifrån och ut. För att inte tala om hjärnspöken som viktfixering ger?! Har du någon tendens till ätstörning så rekommenderar jag att inte väga dig alls. Jag minns inte sist jag vägde mig. Jag känner min kropp bäst, och känner jag att jeansen börjar sitta lite tight så lägger jag om kost och träning lite. Men jag vikthetsar inte och bryr mig i stort sett inte alls om vad vågen visar. Det ser jag som en frihet i sig.

Avslutningsvis.. Siffan på vågen kan vara en indikation till dig själv, men den säger egentligen ingenting alls och den har definitivt ingen som helst betydelse i jämförelse med andra, för din självkänsla och säger inget om vem du är som person och vad du är värd. Kan vi inte bara sluta snacka om vikt på vågen och börja snacka om vikten av att älska sig själv?!

Kram H

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
30kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!