uteslut kolhydrater och gå ner fem kilo över en natt

”Uteslut kolhydrater och gå ner 5kilo över en natt” ”Mirakelkuren är här” ”Gör som kändisarna och tappa fett på magen”

Låt oss prata om ”Quick Fixes”. Olika rubriker och artiklar florerar likt dem ovan. Känner ni igen? Tidningar säljs & vi köper lögner. För vi människor älskar lösningar, vi vill tro att det finns ett lätt sätt att gå ner dem där kilona. Eller att bränna den där lilla magen som inte vill bort. Det baseras på ett samhälle med ett visst ideal (utan att lägga någon värdering i det i detta inlägget) samt på vår vilja att hitta lösningar och gärna väljer den snabbaste och lättaste genvägen. Sorry to break it to you. Det finns ingen. Ingen mirakelkur eller speciell övning som bränner fett på ett visst ställe.

För att spräcka hål på rubrikerna vars syfte är att sälja lösnummer; 1) det går inte att punktförbränna fett, kroppen behöver alla makro och mikronutrienter för att hållas hälsosam och i balans för en långsiktig hälsa och fungerande system – alltså uteslut inte kolhydrater (välj bara rätt), det finns inget mirakel eller genväg till hälsa – det handlar om en livsstil, om val vad gäller mat du stoppar i dig, träning du genomför, stress du utsätter dig för, och lugn du tar dig tid till. Allt går hand i hand och det viktigaste av allt – vad händer efter de 8veckorna av ”dieten”? Vad händer när du gått ner de 5 kilona genom att exempelvis utesluta kolhydrater? Svar: du kommer att gå upp dem (och ofta lite till) samt ha utsatt din egen ämnesomsättning för onödig påfrestning vilket kan ha gjort den långsammare. Till vilken nytta?

Satsa istället på det som ger positiv inverkan i det långsiktiga loppet. Ändra din livsstil vad gäller kost, träning och balans i vardagen i stress/lugn & få alla andra hälso och skönhetsaspekter på köpet. En hälsosam kropp är en vacker kropp inifrån och ut (i min mening) – och den får du INTE genom hetsbantning och att straffa din kropp på olika liknande sätt.

Behöver du hjälp så finns jag (läs mer under kategorin ”Mina PT tjänster”).

Hoppas att ni fick en liten tankeställare och att ni inte går på Quick fixes:)

Kram H

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!