Q&A: Vad äter du till frukost?

Q: ”vad äter du vanligtvis till frukost? hade varit kul ”what i eat in a day” inlägg! dricker du protein shakes? eller vad brukar du äta innan/ efter du tränar? kram!”

A: Jag äter oftast Gröt till frukost gjord på fiberhavregryn och försöker att variera toppingen så mycket som möjligt! Så här kan det se ut exempelvis:

1dl fiberhavregryn – 2dl vatten – in i micron på 800 i 3min – toppa med kanel – 1/2 banan – kiwi – blåbär – vindruvor och linfrön! YUM!

Tränar jag på morgonen så blir det dock något lättare innan passen och brunch efter.

Ibland kör jag på banan pannkakor (1banan 2ägg) alternativt omelett till frukost och gärna en smoothie/grön juice. 

Vad gäller proteinshakes så tar jag nästan inga kosttillskott alls (förutom lite vitaminer och omega3) och det är för att jag tror på att hålla en allsidig och ren kost iver dagen där jag tillgodoser mina behov (inklusive protein i detta fallet) utan protein. Viktigt att tillägga är att en proteinshake är ett tillskott och inte ett substitut för mat. Jag tror i första hand på mat i sin renaste form då ofta pulver osv har massa tillsatser som jag undviker i första taget.

Kosten runt träning hänger ihop med hela min vardag och kostfilosofi. Mat är energi och bränsle inför mina pass, och ger återhämtning efter passen. Jag ser ingen stress i att få i mig vid vissa tidpunkter, utan äter bra mat när jag är hungrig och inte mer än tills jag är mätt. Väldigt enkelt och hållbart i längden.

Jag ska absolut göra ett ”what I eat in a day” inlägg, bra idé! 🙂

Kram

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!