Q&A: Cheatdays & light produkter

Q: ”vad anser du om cheateays? äta godis/ mörk choklad på lördag tex? samt light dryck? hade varit kul att höra! hade även varit kul att se mer om din vardag osv:)) kram!”

A: När det kommer till cheatdays i den benämningen att ”en dag i veckan får jag äta vad jag vill och då jäklar ska det ätas allt och lite till av allt onyttigt som jag annars förbjuder mig” så tror jag inte på det alls. Jag tror dels att det inte är hälsosamt för psyket att glorifiera socker och ohälsosam mat och skapa stora cravings runt det vilket det ofta blir om du förbjuder dig och sedan känner ett begär i att du måste unna dig. Och sedan för att inte tala om de negativa hälsoeffekterna på att först äte super ren mat och sedan chocka kropp och mage genom att frossa i socker, fett och snabba kolhydrater .. ingen stabil blodsockernivå där inte! Så den trenden tror jag inte på alls. Men handlar det om att kunna äta en god dessert på restaurang, en chokladbit en lördagskväll eller ett glas vin till en god middag – så ABSOLUT! Där kommer återigen ordet balans som jag så gärna vill lyfta. Jag tror på en kosthållning som håller i längden och då är det vad du äter i det stora hela som spelar roll. Håller du en god kost 80-90% så är det super!

Lightprodukter borde nästan få ett eget inlägg då det är en sådan stor debatt. Antingen är du för eller mot sötningsmedel och jag tycker att man själv ska göra en djupare undersökning i studier som gjorts på sötningsmedel innan man drar en slutsats. Media har belyst ämnet som att exempelvis arspatam ska vara cancerframkallande osv.. men underlag till just den studien verkar lite oklara samt att det finns andra studier som visar att det är helt ofarligt.

Här är ett youtube klipp där Jacob förklarar ganska simpelt kring det hela.. KLICK!

Jag själv dricker ibland sötningsmedel i exempelvis Nocco. Men jag tror inget är bra i för stor mängd. Så kika mer på ämnet och ta en ställning till det själv sen.

Hoppas att du fick svar på frågorna och fler vardags inlägg kommer!:) Kram!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!