Självförtroende på gymet är ingen självklarhet men samtidigt inget hinder

Jag upplever att många känner sig osäkra på gymet. Jag har en vän som sa till mig att hen skulle ”träna upp sig” innan hen skulle skaffa gymkort. Jag skrattade, ”du går ju till gymet FÖR ATT träna upp dig” det är precis vad det är till för? Det florerar videos på Facebook där vi skrattar åt folk som gör fel i olika maskiner och övningar på gym? Men låt inte det göra dig osäker. Det är inte lätt att veta i början av sin träningsresa hur man ska ställa in maskinerna, känna rätt muskler vid rätt övning och veta hur många set/reps och vilka musklergrupper du borde fokusera på i varje pass?! Men som sagt det är din Början. Så se det också som det. ALLA har en början, även de största atleterna inom alla sporter.

Så vad ska du göra?
Ta hjälp, skaffa en PT, fråga en vän som kan, kika på youtube videos, köp en komplett tränings guide med allt du behöver för att veta och lära dig (jag har utformat en som är lätt att följa, bara att kontakta mig om du är intresserad). Sätt inte för höga krav på dig, hur stark du är, hur ”kunnig” du är osv. Att skaffa ett gymkort är första steget. Att få in en god rutin att gå dit är andra. Sätt mål och se utgångsläge är tredje. Sedan handlar det om att lägga din tid på gymet på saker som faktiskt ger resultat i riktning med dina mål. Och hur du gör det, är kunskap och erfarenhet som du skaffar efter tiden. Men för gudsskull, skit inte i gymet för att du är osäker på hur man gör eller för att du ”inte är vältränad nog”. Gå dit och satsa på dig själv och din hälsa och skaffa dig kunskap.
Och vad är det värsta som kan hända? Du drar lite fel och frågar någon kunnig om hjälp. Det roliga är att utvecklas och du lär dig att hitta rätt muskler, känna din kropp och bli starkare/smidigare/snabbare/piggare eftersom. Det är inte så komplicerat, kör bara kör!

Ses på gymmet 😉 Kram H

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!