5 snabba tips på mellanmål

Jag får ofta frågan om vad man ska ta som mellanmål när blodsockret dippar och det ofta lätt slinker ner första bästa sötsaken i skafferiet..

1) Frukt. Jag älskar frukt och tar gärna en banan innan ett pass för snabb energi! Varför inte skiva upp ett äpple och bred lite ekologisk jornnössmör på? Yum!

2) kvarg/osötad youghurt med frön/nötter. Jag rostar alltid frön/nötter i en torr stekpanna på hög värme för att få en härlig yta och god smak. Perfekt istället för müsli (som ofta innehåller massa tillsatt socker)

3) Smoothie. Jag älskar smoothie & juicer och är det första jag gör när jag kommer hem till mamma (hon har en blendtec mixer som är BÄST.. man kan tillockmed göra sitt eget mandelsmör i den!) min mixer gillar banan och tinade bär, men det går lika bra. Försök slänga i lite grönt som grönkål eller selleri i din smoothie, ofta göms smaken bland bär och banan – men är en riktig vitaminbomb!

4) Ägg. Ägg är naturlig på protein och hälsosamma fetter i gulan. Koka eller stek!

5) Riskaka med mosad avokado på. Super gott och lätt att slänga ihop. Jag tycker om dem riskakorna med majs i och mosat avokado ovan på samt toppar med örtsalt och svartpeppar.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
33kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!