80/20 tänket – så lyckas du med en hållbar hälsosam livsstil

Hur ställer ni er till kost och träning som livsstil? Är ni periodare vad gäller att äta nyttigt och träna? Kör ni 7 pass i veckan stenhårt och äter sallad alternativt agerar soffpotatis och käkar lasagne?
Jag tycker alltid det är lika intressant hur människor går in i olika dieter, är extas över de snabba resultaten, hur bra dem mår just då alternativt helt orkeslösa.. ja svältdieter verkar ge båda utfallen beroende på. Wow, 6kg på 2v(?!?!!)

Men.. sen då?

”Jo jag körde ju den grymma dieten med pulver och allt.. gick ner svin bra.. men man kan ju inte leva så.. när jag gick tillbaka till vanliga rutiner.. så gick jag upp det igen.. och lite till dessvärre” ”men jag ska köra ett nytt ryck inför sommaren sen, typ en månad innan, för man går ju ändå ner 6kg på två veckor så det är gott om tid till semestern, äsch jag börjat på måndag.. om 3 veckor”

Igenkänningsfaktor? Jag skulle gissa att vi ser detta lite överallt och liknande fall. Felet här är dels synen på mat, synen på ”antingen eller” och ett begär efter snabba ”Quick fixes”.
Sorry to break it to you, there are none. Att gå ner 6kg på 2v av att dricka pulver är delvis mestadels vätska som går ur kroppen, inte hälsosamt för mage och tarmfloran och definitivt inte hållbart. Vad tjänar det till? – inget.

Så vad ska man göra då?
Svaret hittar du i den kursiva texten högre upp. RUTINER. Det handlar om att ändra din vardag, vad du gör 80% av ditt liv. 80% av vad du äter och ger din kropp. 80% av vilka medvetna val du gör för din hälsas skull. Dina rutiner sitter i dem 80%. Hur ser din vardag ur? Lunch på jobbet? Hur äter ni hemma? Köper ni hem skräpmat, snabbmat, blir det mycket foodora? Några snabbvisiter med ”modifast, nutrilett” och allt vad dem heter? Tänk om. Vill du inte satsa på dig själv, din hälsa och skapa något som faktiskt är hållbart i längden.
När du fått dem 80% att bestå av hälsosamma och medvetna val för din hälsa och att du tanke är ”så här kan jag leva och äta för resten av livet”, då mina vän, då har du lyckats. Det är inte lätt, men långt ifrån omöjligt.

I min Guide har jag format en lätt kostguide att följa som gör det lätt att lyckas med just det. Det handlar egentligen om små nycklar, lite kunskap och att hitta den kombination och rutin som fungerar för dig, ditt liv och din vardag. Nu och i framtiden. (Kontakta mig om du vill veta mer om The Health & Shape Guide och hur du får din).

Så de andra 20%
Det är för när du är med din kärlek och skålar i champagne. När du vaknar upp till en brunch en lördagmorgon med nygräddad croissant eller när du äter mormors goda hemlagade husmanskost. Det är för dem där speciella tillfällena där mat är mer njutning än vad det är njutning. Och det är okej. Börjar du förbjuda dig från allt, så kommer du också att slänga eld på habegäret.

Hållbart tankesätt
Alla är vi olika, men jag ser mat som näring och jag gör medvetna val om näringen och stoppar i kroppen. 80% av är medvetet nyttigt och hälsosamt. Några till procent är för ren njutning och för att livet är vad livet är, underbart med en chokladbit någon gång ibland.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!