Q&A – Fem snabba om kost och träning

Hur ofta tränar du?

Min träningsfrekvens beror mycket på hur mitt liv ser ut just då. När jag har pluggat så har jag haft möjlighet att lägga upp tiden effektivt så att jag kan få in mina pass. Då har det ibland blivit 2 pass om dagen i 5-6 dagar i veckan. För mig handlar det inte om att tvinga mig till gymmet, då träning är det roligaste jag vet.. utan snarare att hålla igen och ta vilodagar. Så har det dock inte alltid varit. Jag har också varit där då det känts jobbigt att ta mig till gymmet och ibland skitit i det.. vi är alla människor och man får låta det ta tid att skapa goda vanor och en livsstil där träning känns roligt och som ett positivt inslag i din vardag. Idag är det mitt största intresse och något av det roligaste jag vet på dagen. Jag är dessutom lyckligt lottad att dela mitt intresse med min partner så jag får spendera mer tid med honom även på gymmet!

Vad tränar du?

Som ni vet så älskar jag utmanande träning, på alla möjliga sätt. Jag tror på att gå utanför sin comfortzone och prova ALLT! Sporter, träningsformer, yoga/meditaion.. ja allt. Vi lever bara en gång och vi har en kropp.. varför inte testa medan den fungerar och vi kan? Allt är möjligt!

Min träning idag är en blandning av HIIT, styrketräning med lite olympiska lyft + basövningar samt spinning och löpning. Men jag är inte feg för att hoppa på en badmintonmatch, åka och klättra eller dyka om du utmanar mig!

Hur började du din träningsresa?

Jag började på gym för att ”komma igång” efter att jag under en tid inte varit aktiv efter att jag slutat spela Handboll. Jag gick på mycket gruppträningspass mest av anledningen att jag varken vågade eller visste vad jag skulle göra ute i gymmet.. jag var obekväm helt enkelt. Efter det skaffade jag en PT som lärde mig bra grunder, men tyvärr satte mig på ett hårt kostschema med väga mat och mäta kcal (Vilket jag idag inte alls förespråkar). Sedan bodde jag i USA och tog då en klass i ”bootcamp” med Headcoach av fotbollslaget (likt HIIT och lite cossfit), han var stenhård! Samt även boxning med världens härligaste tränare. När jag kom hem till Sverige igen hoppade jag på fitnesståget och skulle tävla.. vilket då innebar strikt kost och träningsschema (som jag återigen inte förespråkar idag). Då tvingade jag mig verkligen till gymmet, körde cardio kl5 för att få en kropp som jag egentligen inte ville ha?! Nej det va inget för mig..

Efter det utbildade jag mig till PT och Kostrådgivare, för att hitta svaret på ekvationen om att hjälpa folk till en HÅLLBAR hälsosam livsstil och samtidigt nå deras mål om exemelvis viktnedgång, fettförbränning, muskelbyggnad eller kondition – i kombination med att det ska vara roligt, gott och inte kännas fängslande och kvävande som jag upplevde. Det tycker jag att jag har lyckats med idag och är väldigt stolt över mina klienter och de upplägg jag utformar för dem.

Idag går jag på känsla. Jag tränar precis det jag vill och känner för. Jag har en plan med min träning och utvecklas enligt den, men jag har frihet i vad jag gör! Just därför har jag utformat min Guide så att mina klienter ska känna sig fria i både hur de lägger upp träning och kost, men i enlighet med deras mål – det går, jag lovar.

Vad äter du en vanlig dag?

Jag ser mat som näring till kroppen, och om jag ska orka träna som jag gör och leva som jag vill så måste jag äta bra och näringsrikt för att ge den bränsle. Jag äter mycket växtbaserat, vitt kött som kyckling, fisk och skaldjur, bra kolhydrater som fiberhavregryn på morgonen och svart ris eller råris till middag samt bra vegetabiliska fetter som avokado och olivolja.

Finns det någon mat du undviker?

Jag undviker det som jag vet inte ger någon näring till kroppen. Det inkluderar socker, snabba kolhydrater och i princip all processad mat. Dessutom drar jag ner på kött och äter knappt mjölkprodukter längre. Men viktigt att tillägga är att jag aldrig förbjuder mig från något. Jag tror på balans och jag håller mig till bra, ren och näringsrik mat. Men jag kan emellanåt utan problem njuta av en chokladtryffel och ett glas vin i gott sällskap!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!