Att träna när du har ”den veckan i månaden”

Jag har fått frågor från tjejer som undrar hur man ska tänka kring att träna när man har mens. För vissa är det inte ett problem alls, och för andra kan man knappt ta sig ur sängen. Det är väldigt individuellt beroende på hur känslig man är och vad för typ av preventivmedel man tar.

Jag skulle råda att lyssna på kroppen. Men träning är aldrig farlig eller gör mensvärken sämre på något vis, så svar JA du kan träna. Men om du inte mår prima så kanske du inte behöver köra ett tufft HIIT pass med 100 burpees. Utan gå på bandet i lutning eller kör ett styrkepass för ryggen och använd dig av mycket maskiner på gymmet.
Ofta upplever jag att träningen kan hjälpa och mensvärken känns mindre!

Känn av själv och lär känna din kropp. Jag har aldrig avstått från träning på grund av mensvärk, men jag jag anpassat träningen och kär sådant som jag tycker känns bäst just då!

Hoppas det gav svar på frågorna!
Kram H

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!