Marklyftspass och spinning

Min träning handlar mycket om att jag måste få känna mig fri, lyssna på kroppen och träna det den känner för – då tror jag att passen blir bäst och att man behåller glöden i sin träning. Guiden som jag pratade om i förra inlägget går helt efter den filosofin där jag lagt upp ett antal olika pass som du sedan får välja mellan på en vecka beroende på vardag, hur kroppen känns och energi. Sömn mat och stress påverkar din prestation och därför tycker jag att det är viktigt att lyssna på kroppen och träna därefter.

Idag körde jag 30min intervall spinning följt av detta:

superset raka mark x 3 olika rump-övningar med gummiband.

1) Raka mark med gummiband runt knäna för max kontakt i rumpa/baksida -> 50kg x 10reps

2) A) kickbacks med gummiband runt knäna B) ”kissande hunden” hahaheter den något annat?! C) Ståendes benlyft åt sidan. kör varje övning av dessa 10resp på varje ben.

x 5 superset totalt.

Sedan körde jag tunga vanliga mark och jobbade successivt upp till femmor på 95kg för att sedan köra en etta (maxlyft) på 115kg och jobba ner igen till 95kg. Det blev totalt 8set. Det var roligt att testa på styrkan lite då jag vet att jag har ”rå styrka” men tränar inte på det sättet längre. Ibland är det kul att utmana kroppen för att jämföra med förr. Jag har ett personbästa på max 125kg i mark utan att riktigt ha lagt effort till en progression där. inget jag planerar att lägga mycket tid på nu heller då jag hellre jobbar med högre puls och svett i mina pass men ibland är det kul att bara gå dit, lassa på och lyfta tungt!

Annars då? Jag har käkat lite lunch och ska på föreläsning om en stund om hälsomat. Snart helg och ser fram emot att fota lite (hittade en sjukt snygg träningströja idag som ni ska få se!). Nedräkningen börjar till att vi åker utomlands – hela min familj och min kärlek.. Så härligt med sol, bra mat, träning, bad och bara ta det piano! ska bli UNDERBART! Lite fler roliga saker inbokade är att jag och P ska på spa på ”Steam Hotel” i februari, har hört så mycket bra om det stället! Och i Mars åker vi tillsammans med P’s familj till Nice (!!!), jag har aldrig varit på rivieran så det ska bli fantastiskt!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!