Recept – Clean dinner

Kvällens middag. ?. Snabbt och enkelt av det vi hade hemma. Potatis håller så länge i kylen och vi har alltid fryst kyckling och grönsaker i frysen för de tillfällen då man inte planerat någon speciell middag. Det kommer ett inlägg där jag tipsar om saker att ha hemma för att hålla en lätt och nyttig kosthållning.

Potatis i ugn med lökpulver, timjan och salt. 200 grader i ca 35min.
kyckling stekt i lite soya & sweetchilli kryddat med chilipulver, lite curry, salt och peppar. Stek på hög värme först för att få en yta på båda sidor, sänk sedan värmen och stel under lock tills den är genomstekt för att få en saftig och god kyckling!
– kokta grönsaker. Har alltid något grönt till varje måltid och det är super att ha frysta grönsaker i frysen för alla tillfällen (släng i en wok, koka eller in i ugnen).
– till detta gjorde jag en sås på soyayoghurt (naturell utan socker), pressad vitlök, chilipulver, sambaloelek, salt, peppar, lite sweetchilli, soya och riven ingefära, hackad chilli (även chilli & ingefära finns att köpa fryst och färdighackad, perfekt att ha hemma).

Så gott, enkelt och bäst av allt – ren och näringsrik mat som inte är processad!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Tack va roligt att du gillar dem! Jag kör på vanlig sweetchilli och soya då jag tar så lite, men självklart kan man köra på annat alternativ! ? Kram

    hannaelfast 0000-00-00 00:00:00 https://nouw.com/hannaelfast
    Svara
  • Älskar när du delar recept, fortsätt med det! ? en fråga bara om sweetchili och soya, använder du några speciella eller kör de traditionella? Har för mig att det är lite socker i vissa av dom vanliga men du kanske inte håller de så strikt när det gäller små mängder? ? kram!

    westergrens 0000-00-00 00:00:00 https://nouw.com/westergrens
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!