Kan det vara ett misstag att träna det du är bra på?

Jag har ofta kommit på människor med att säga att dem ej vill träna en typ av övning, en muskelgrupp eller en viss träningsform, inte av anledningen att dem har ont eller liknande – utan för att ”jag inte kan eller är bra på det där”. Det är den typiska svenska stoltheten i att inte våga försöka på grund av tanken på risken att misslyckas. Men det går inte att misslyckas på gymmet? Det spelar ingen roll om du är ”dålig”. Jag kan inte komma på en bättre anledning att just då öva på det och bli bättre på din svaghet? Hitta dina fysiska utmaningar i just det du är ”dålig på” och vänd dem till styrkor?!

När jag haft klienter så är mitt jobb som PT att hitta just de svagheterna och utgå därifrån för att göra en plan så att klienten blir bra på just de sakerna samt självklart utvecklas ännu mer i de områden hen redan är ”duktig” inom, men framförallt vill jag att klienten ska stärka upp kroppen i sin helhet och lösa fysiska utmaningar som hen inte klarat av tidigare.

Vad jag vill säga är att jag tror att många gör sig själva en otjänst i att köra på i samma trygga spår i sin träning och hålla sig till dem övningarna man vet att man klarar galant, dem muskelgrupperna man är stark i eller över huvudtaget träna en träningsform som känns bekvämt för att man inte vågar prova på sådant som man inte gjort tidigare.

Jag tror på en variation i träningen och att ständigt hitta nya utmaningar för din kropp och psyke. Är det nya övningar eller nya träningsformer? VÅGA GÅ UTANFÖR DIN COMFORTZONE, det är där verklig utveckling sker.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!