RECEPT – Kyckling wook med Avocado Hummus

Nu mer än någonsin känner man att man vill äta nyttigt och ge kroppen bra näring efter för mycket julmat och sött? Jag vill bara laga massa gott och nyttig mat med mycket grönt, vitt kött och bra fetter.

Här är ett gott recept för den som vill laga något snabbt och nyttigt till middag.

Du behöver:

Kyckling, Kål, frysta gransaker, lök, vitlök, soya, sweetchilli, kryddor, kikärtor och avocado.

Stek upp kyckling tillsammans med chilli, vitlök och vanlig lök. Tillsätt sedan finhackad kål och valfria frysta grönsaker. Häll på soya, sweetchilli, kyckling buljong och valfria kryddor (gärna asiatiskt som lite oystersauce osv, ta vad du har hemma som känns gott, jag mixtrar alltid och testar mig fram). Låt stå under lock tills kålen är den konsistens du vill ha och servera sedan tillsammans med världens godaste hummus.

​Hummusen gör du genom att mixa en paket kikärtor (färdigkokta) tillsammans med 1-2 avocados, salt, peppar, en vitlöksklyfta, chilliflakes och massa spiskummin. Så gott och lite krämigare än traditionell hummus tack vare avocadon! 

En middag med vitt kött i form av kyckling, mycket grönsaker och nyttigt, tillsammans med kolhydrater från kikärtor och nyttigt fett från avocadon. En fullvärdig måltid, nyttig, snabb och enkel! 

Smaklig måltid! 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!