När vila är den största utmaningen

När man äntligen kan börja köra på som vanligt med träningen och börjar få upp kondisen på spinning och HIIT klasserna.. så slår ännu en förkylning till denna höst/vinter. Har vilat nu i två dagar och ätit bra för att förhoppningsvis blir kry och kunna komma tillbaka till gymmet snart.

Det bara kliar i hela kroppen när P åker iväg för att köra sitt pass och jag måste stanna hemma 🙁 Men man tjänar alltid på att vila och låta kroppen återställa sig helt innan man tränar igen, så att det inte blir värre. Jag drog på mig ”idrottsastma” när jag spelade handboll flera gånger i veckan och sket i att jag var förkyld, du kan även få hjärtproblem om du tränar när du har ont i halsen. Så vila och bomba med bra mat och vitaminer är vad som gäller.

När man kommit till den grad av träningsfrekvens att träning är så naturligt och ett så stort intresse att det faktiskt kan bli för mycket av det goda, så är vila A och O. Vi får inte glömma att träning självklart är bra för kroppen, men det är också stress för kroppen och hormonerna, för mycket är ofta aldrig bättre. Utan vila får vi ingen utveckling och träningen ger inte resultat. När jag jobbat med klienter så är det viktigt att titta på utgångsläget. Många tar för givet att man behöver en push till att ta sig till gymmet. Men likväl kan det vara att man behöver vägledning till att hitta en balans i träningsfrekvensen där vissa kör antingen 3 pass om dagen eller skiter i det helt. Alla behöver helt klart jobba med olika saker vad gäller kombon av träningsfrekvens och vila samt vad man ska ha i åtanke är att alla kroppar klarar olika och att det handlar om att börja långsamt, trappa upp, lära känna sin kropp under vägen och VILA däremellan.

Med det sagt ska jag ta en kopp te och planera framtida pass och progression när min kropp är redo för träning igen, just nu är vila min utmaning!

Har ni funderat på träningsmål inför nya året? Mina kommer i kommande inlägg.

Kram H

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!