Hälsohak i Gbg

Att äta ute är inte alltid lätt då man vill få i sig bra näring och en nyttig lunch/fika. Mat över lag ute är ofta proppade med fett och socker, för att det är gott och det tjänar de i regel pengar på. Men för den hälosmedvetna så går det nästan alltid att göra bra val ute och ändå njuta av god och bra mat.

Mina favoritställen i Göteborg är:

JOS. Goda sallader som man mixar själv med innovativa och roliga tillbehör samt soppor, juicer och smoothiebowls. På bilden två Pokébowls som ständigt florerar i sociala medier.
– Sallad & soppbuffé hos Condeco. Jag och Lovisa käkade lunch här för ett tag sedan och blev positivt överraskade. Condeco har faktiskt en hel del nyttiga alternativ på sin meny.
Bönor & Bagels. Grymma juicer. Ligger på Linnégatan, alltså ett stenkast från mig. Grymma juicer där man verkligen får vad man betalar för. (Upplever att vissa andra juiceställen blandar ut med vatten eller använder delvis koncentrat i juicerna ex. Joe & the juice.
Deli & Coffee, herregud vad mycket sallader jag köpt här efter träningspass på Kompassen. Ligger på Kungstorget, alltid lång kö men det går snabbt och du mixar egen sallad eller wrap. Minus för kycklingen men plus för deras pesto och fetaost som är grym!!
PåKanelen. Vill du hitta nice rawbollar och juicer är detta stället för dig! Ligger i Saluhallen.
Boost. Mixa en hälsolåda snabbt och enkelt. Väldigt ren och bra mat. Stort plus för råvarorna. Testa kombon svart ris, lax & fetaostkräm!
juicekällan. Finns vid domkyrkan & kompassen. Bra juicer & mycket ekologiskt att välja på. Vill du köra en juicecleanse & inte har möjlighet att göra egen juice så erbjuder dem juicepaket där man hämtar upp färska juicer hos dem. Tips!

Många hälsohak är lite högre i prisklass för en lunch eller liknande, men ofta får man vad man betalar för vad gäller råvaror, så det kan vara värt att ha i åtanke.

Allmänna tips på att äta ute hälsosammare:
– De flesta ställen har sallad (alltid ett säkert kort!) samt ta för vana att be om dressing vid sidan om så kan du själv bestämma mängd.
– Sashimi hellre än Sushi då det tyvärr är mycket socker i riset.
– köra på en förrätt om dem är stora alternativt 2 små om du hittar något roligare på den sidan om menyn.
– Vegetariskt är inte alltid bäst i hälsoaspekt. Jag tycker det är intressant hur det blivit allmänt känt att vegetariskt automatiskt skulle vara nyttigt för kroppen just av anledningen att det inte innehåller kött eller fisk. Men mycket veggo är friterat, så se upp för det!

Sedan vill jag tillägga att jag tycker att man ska kunna unna sig medvetet sådant som man vet om är onyttigt. Det är balans att inte förbjuda sig från saker utan helt enkelt göra bra val med kroppens hälsa i åtanke och någon gång då och då njuta av riktigt god mat och vin i gott sällskap.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!