Mål med min träning – Prestation eller spegelbild?

Tanke? Mitt fokus ligger på HiIntensity träning då det går i linje med mina mål, därefter vill jag behålla styrka och kör då mest basövningar som styrkemoment i mina pass, men jag vill helst koppla in fler muskelgrupper än en, Den enda muskeln jag jobbar med fokus kontakt och hederlig muskelbygge/hypertrofi är gluteus (för att inte tappa den runda formen som styrketräning ger rumpan.) Utöver detta slänger jag in rena kondistionspass som spinning eller löpning och kör ofta rörlighet i samband med dessa. Hur veckan ser ut? Den är inte planerad i minsta detalj, jag vill fortfarande vara fri i val av träning och vad man känner för, lyssna på kroppen är A och O. Ofta blir det 5-8 pass i veckan med en eller två vilodagar och ibland två pass om dagen när tid finns i samband med skolan.

Mål? Mitt mål är att ha en vältränad kropp. Och med vältränad kropp så menar jag att jag vill känna mig och vara stark, snabb, smidig, uthållig och rörlig samt hålla för framtiden. Ett hjärta som är starkt och en kropp som klarar olika typer av fysiska utmaningar. Det är en vältränad kropp för mig. Det som syns i spegeln är bara en bonus, men inget fokus.

Min träning då och nu? Mitt tankesätt till träning skiljer sig mycket från förr då jag har varit inne i fitnessbubblan en sväng och började träna med endast utseende som mål och fokus i mina spenderade timmar på gymmet. Men någonstans så försvann glädjen till att pressa sig själv och känna endorfiner rusa.. det enda som var viktigt var resultat och muskelutveckling och lägre fettprocent..! Är väldigt glad att jag idag kan titta tillbaka på det som en osäker period och att jag idag känner mig stolt över mina mål och prestationer som är så mycket mer hälsosammare för mig, min kropp och mitt psyke. Det är absolut inte fel att träna för utseende (vilket de absolut flesta gör) men för många tror jag att det kan bli ohälsosamt och ohållbart i längden. Så länge man känner träningsglädje och att man hittat sin grej, skapat en livsstil runt en aktiv vardag så är man helt rätt ute!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!