Lördag och Lördagspasset

Jag vaknade upp på Björkö då vi firade min syster igår som fyllt år. Trevlig middag och alltid mysigt att hänga med familjen och hundarna. Planen var att vila idag då jag kört på hårt denna veckan och fått till många och intensiva pass. Men jag lyssnar på kroppen både när den vill träna och när den vill vila.. och idag kände jag för ett blandat pass just for fun.

Dem har öppnat ett gym 100m från oss på Övre husargatan i Linné. GrandFitness som är ett ”lyx koncept – gym” från Nordic Wellness. Jag passade på att testa idag och det träffade mina förväntningar. Riktigt fräscht och snyggt. Såg även att de fått in lite roliga crossfitprylar så att jag kan sätta ihop mina egna metcons och cirklar! Ska gå hit med Pontus en dag, tror han kommer tycka om det också. Missa inte deras invigning 4dec.

Skönt att bara kunna gå rätt upp ur sängen och hoppa i träningskläderna och promenera ner till gymmet!

Dagens pass såg ut som följande:

Uppvärmning: 10min löpning på bandet.

Styrkemoment: thrusters. Ca. 8 set. 5set teknik och lätta vikter x 10 reps samt 3set med att jobba upp vikterna x 5 reps.

Cirkel:

15 thrusters med två 9kg hantlar.

30 utfallsteg bakåt med 15kg stång.

15 burpees

15 fällkniv/legraises från ribbstol (när man ligger på golvet och håller i ribstolen med händerna – skickat upp benen rakt upp och fäller sedan ner – nuddar marken med fötterna – upp igen.. osv)

15 jumpsquats

x 3 varv.

Abs session:

Butterfly situps med viktplatta (ex. 10kg)

russiantwist med viktplatta (ex. 10kg)

legraises viktplatta i händerna.

planka 2min

x 3 varv

Avslutande cardio:

Ni vet dem löpbanden som många crossfitboxar har och vissa gym? Som inte går av sig själv utan är lite båtformade och man får själv sätta den i rörelse när man springer?! (har den ett namn? Airrunner?! haha).. Testade denna som avslutande övning och körde intervaller där jag maxade motståndet, lutade mig frammåt och höll i handtagen och ”sprang”. Den blev som att pusha en släde med så mycket motstånd, buuurn i rumpa/ben samt grymt för kondisen! körde 30sek på 20sek av x 10.

DÖD efter, roligt pass och kul att testa ett nytt gym och få miljöombyte!

Placerad i soffan efter en dusch och ska fortsätta plugga en stund innan P slutar jobbet. Får se vad vi hittar på idag men det lutar mot att gå ut och käka på något mysigt ställe ikväll och bara njuta av helg!

Kram på er!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!