Middagsrecept – Chilli Con Carne

Snabblagad rätt med massa gott i. Jag tycker om att laga olika typer av grytor under hösten, varmt och gott plus att man kan slänga i mycket grönsaker och få i sig dem lättare. Kalla sallader känns roligare på sommaren än hösten. Plus att det går snabbt och man får ofta massa mat över för lunchlådor – perfekt!

Jag steker först hackad lök (1-2 st) tillsammans med köttfärs (går att utesluta såklart om man vill köra vego), fräser sedan ner skivad paprika (2st) och skivad tomat tillsammans med en vitlöksklyfta, lite soya och sweetchilli. Efter det kör jag i en burk krossade tomater och en buljongtärning, låter detta koka tillsammans med vitlökspulver, lökpulver, svartpeppar, örtagård, paprikapulver, sockerfri tacokryddning från spicemaster, lite sambaloelek/tabasco för hetta och häller sist ner en burk majs och en burk kidneybönor. Låt koka ihop en stund och smaka av. Serveras med ris eller annat val av kolhydrat, funkar lika bra utan också på en salladsbädd!

Bon appétit!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!