MIDDAGS RECEPT – Kyckling och couscous

Lade ut film igår från när jag lagade middag till mig och P. Fick många frågor om recept så här kommer det! (Gick snabbt och vi var hungriga efter gymmet så hann inte ta en bild tydligen haha)

Kyckling:
Stek kycklingen i lite olivolja eller kokosolja, först hög värme så att den får färg och fin yta på båda sidor (min spis går upp till 10 på skalan och jag kör först på 8) sedan sänker jag till 4 och låter den stå under lock tills den blir genomstekt – det är tricket för en saftig kyckling! Jag steker med lite soya, lökpulver, örtagård och peppar.

Couscous:
Först stekte jag upp zucchini och champinjoner tillsammans med en pressad vitlök, kokade couscous vid sidan om tillsammans med en kycklingbuljong tärning. Rörde sedan ner couscousen tillsammans med färsk tomat, strimlad soltorkad tomat basilika och fetaost (kör på smalare variant av salladsost om man vill). Går även bra att byta ut couscous mot annat val av kolhydrat exempelvis quinoa, mathavre eller bulgur. 

Till det kan man ha pesto! Ska prova på att göra egen med rostade cashewnötter, basilika, olivolja, salt/peppar och vitlök! I’ll Let you know how it goes!

Snabbt enkel och nyttig middag + perfekt återhämtning efter ett hårt pass!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!