Q/A

Vad är bästa tipsen för att hålla träningsmotivationen uppe?
Hitta din grej. Det ska vara kul. Är det kul så fortsätter du och du behöver inte fundera över att ”hålla kvar motivationen”, det du tycker är roligt gör du bara och du har en gen drivkraft till det. Det finns så många olika sätt att aktivera kroppen, sporter och träningsformer. Våga alltid utmana och testa nya saker. Är det en PT som krävs eller en träningskompis? Leta youtube klipp och googla runt på vad man kan hitta på i din stad?! Kör bara!

Vad är din relation till mat och hälsosam kost?
Idag är den bra, men det har den inte alltid varit. Jag tror på balans och att göra smarta val. Mat är både njutning och näring för prestation. Man ska äta gott och samtidigt ge kroppen bra energi, samt kunna unna sig då och då med gott samvete. Allt handlar om balans.

Vad har du för framtidsdrömmar?
Drömmer om karriär och att en dag starta eget eller vara med och driva ett innovativt företag. Drömmer om familj och barn med den jag älskar och bo i ett fint hus samt någon gång flytta till en varmare plats, uppleva mycket och ha roligt under resans gång.

Vad gjorde du efter gymnasiet?
Tog studenten 2015 och åkte direkt efter det till USA Sandra Barbara där jag pluggade på Collage ett halvår. Kom sedan hem till Sverige och utbildade mig till PT. Jobbade på Sats samt i klädbutik. Köpte lägenhet och renoverade i ett par månader (den vi bor i idag). Började då läsa journalistik och gick där en termin. Sedan åkte jag och backpackade i Asien. Fortsatte att plugga marknadsföring och trendspaning över sommaren och läser nu Företagsekonomi. Den fortsatta planen är att bygga en egen examen med fristående kurser och ta ut en Ekonomi Kandidat från Handels. Efter det riktar jag mig mot marknadsföring, media och kommunikation av något slag. Men mycket kan hända! Jag tror på att alltid ha en plan och mål med det man gör och ständigt jobba mot något. Sedan kan det ändras under vägen men man lär sig alltid och det är då man utvecklas.

Hur orkar du plugga på universitetet och samtidigt träna så mycket?
Almanackan är min bästa vän?! Älskar min vardag där jag gör mitt i skolan, kommer hem och läser lite extra (speciellt nära tenta) alternativt tar en kaffe med en vän eller liknande, åker sedan och tränar med P för att sedan komma hem och laga middag, äta ihop och mysa framför en film! Pluggar, tränar och umgås med min kärlek.. perfekt vardag!

Vad tycker du är det viktigaste för att ett förhållande ska hålla?
Man ska ha roligt ihop! Att skratta och ha kul oavsett vart man är eller vad man gör är en sådan styrka! Man ska lyfta varandra och vara varandras största stöd och stöttepelare. Man är ett team som bygger på tillit och kärlek.

När mår du som bäst?
När jag får omges av mina nära och kära och känner att det händer mycket roligt i livet, saker faller på plats, mål uppnås och drömmar känns inte så långt borta. Just nu känner jag mig väldigt lycklig och tillfreds med min tillvaro!

När mår du som sämst?
Alla har svackor ibland och det är okej. De ger en perspektiv vilket jag tror är viktigt för att sedan uppskatta de bra stunderna, som är så många fler! Jag mår inte bra när jag inte har balans på kost och träning, exempelvis när jag tränar och pressar mig kropp för hårt på för lite näring och går på sparlåga.. Thats when you hit the Wall..! Har gjort det för många gånger tyvärr och måste därför vara noggrann med att hålla en balans som håller i längden och som inte skadar min kropp! Jag antar att vissa har anlag till att överprestera och pressa sig själv för hårt, men man måste då vara medveten om sin gräns och hålla tillbaka när det krävs!

Favorit övning och träningsform?
Jag älskar HIIT träning (Hi Intensity)! Att pressa sig själv och känna blodsmak i en kombo av styrke och konditionsövningar. Det ska vara tufft och jobbigt och hela kroppen ska aktiveras under ett pass. Svårt att välja favoritövning men de säger att Burpees är den mest effektiva övningen men den har en hatkärlek med sig.. annars är marklyft alltid roligt och även den effektiv där hela kroppen får jobba!

Hur ser din dag ut i matintag?
Frukost: ofta något lätt då jag inte är så hungrig på morgonen.. smoothie, fruktfat, ibland gröt eller bananpannkaka! Och kaffe såklart!
Hinner ofta inte med mellanmål men kan ibland bli en frukt mellan föreläsningar, clementinerna har ju säsong nu (addiction?!).
Lunch: Ofta en matigare sallad med protein fett och kolhydrater. Alternativt soppa eller gårdagens middagsrester.
Middag: Lagar något till mig och Pontus. Vi gillar ren och bra mat gärna med en stor sallad vid sidan om och lyxar till det lite mer på helgerna.

Är du i ett förhållande?
– Är sambo och väldigt kär i världens finaste människa!

Vad lyssnar du på för musik?

​Gillar det mesta (utom rock och dansband) oftast är det Pontus som står för musiken hos oss.. och det är jämt! I bilen, när vi lagar mat, städar osv – så härligt, allt blir ju roligare med musik runt sig?!

Lyssnar du på podd? Tips?

Jag brukar lyssna på pod när jag är ute och går/springer eller när man ska åka långt på buss/tåg/flyg osv. Mina favoriter är Forni & Hamilton, I nöd och lust med Petra & Linn samt utvalda avsnitt från framgångspodden, Värvet och sommarpratarna.

Vill du ha barn, isf när?

– jag vill absolut ha barn i framtiden, när vet jag inte. Självklart beror det på ens partner och framförallt vart man är i livet och när det känns rätt tillsammans att skapa en familj. Jag känner inte alls någon stress vad gäller detta, nu fokuserar jag på att bli klar med mina studier och ta mig någonstans karriärsmässigt samt vill uppleva och resa en del innan. Men jag ser fram emot den dagen och hoppas att man har möjlighet att få barn när det känns rätt!

Drömresemål?
BoraBora (synd att det tar en halv evighet att resa dit), Maldiverna ser magiskt ut om man är ute efter tropiskt resemål! Sedan har jag ännu inte sett Australien och Afrika som världsdelar vilket hade varit häftigt! Har bott och rest en del i USA så det lockar inte mest just nu men när det är varmt i Europa så skulle jag vilja se mer av det och uppleva dess kultur! Grekiska öar, pittoreska Italienska byar, Paris, Berlin och rivieran står högt på listan! Älskar att resa och uppleva, det är en del av livets goda!

Bästa resan du gjort?

Jag tycker att alla resor har något med sig. I USA kändes Sandra Barbara de 3 första månaderna som semester innan man faktiskt kände sig lite som hemma.. därifrån reste vi till Miami, den resan va sjukt rolig! Har rest en del med min familj när jag va yngre och då minns jag att Kina och Peking va en häftig upplevelse då kulturen skiljer sig så enormt. Att resa runt i Asien förra vintern med en tjejkompis va kul och utvecklande då vi bara stannade 2-4 dagar på varje ställe så vi hann se väldigt mycket under den månaden. Resan till Rom bara jag och mamma för några år sedan är ett riktigt fint minne.. ja svårt att välja ett?!

Favoriträtt (utan att tänka på att det ska vara nyttigt eller liknande)?

Haha rolig fråga, jag tror inte jag skulle välja en rätt.. just nu tänker jag på Caleos grillade tonfisk med pesto risotto och citron (!!!) annars älskar jag lyxiga frukostar och brunch med mimosas, gärna på en uteservering i Paris?

Tror du på ödet?

Jag tror att man skapar sitt eget öde, tillvaro och framtid men att saker händer av en anledning, att det finns en mening med allt och att man kan ta något gott ur varje situation. Var sak har sin tid osv!

Längd och ålder?

174cm, 21år.

Kan du lägga ut mer om vad du gör om dagarna typ vardagsinlägg?

Absolut det kan jag göra om det finns intresse av att läsa! 🙂

Sparar resten av frågorna till framtida inlägg! Puss H

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!