Att vara fri i sin träning

Jag upplever att många förlitar sig blint på upplägg, träningssplit eller liknande beroende på vad man kör för typ av träning. Jag själv körde efter ett strikt upplägg av styrketräning + cardio 6dagar i veckan under en lång period och min erfarenhet av det är främst att jag tappade intresset. Det va inte roligt längre och för mig är det otroligt viktigt att träningen är rolig. Det är då vi kan skapa en hållbar och långsiktig livsstil där träning är en lika naturlig del som att borsta tänderna.

Jag tror på att ha ett upplägg att utgå från där man kan räkna på vilken typ av träning/hur många pass osv man bör få in per vecka kopplat till sina individanpassade mål. Sedan tror jag att det är otroligt viktigt att ha frihet i att bestämma lite beroende på dagsform, att känna sin kropp och utgå för vad man känner för för dagen. Jag exempelvis struntade i gymmet igår och stack ut och sprang en timme i skogen istället när solen tittade fram, så härligt! Idag klev jag in på gymmet och kände för 5set tunga mark innan 30min intervallbaserad spinning. Tycker du att det är kul och är motiverad i din träning så lovar jag att passen blir så mycket bättre och då även resultatet!

Utgångspunkt: prioritera träningen (som alltid handlar det om att ta sig tiden & svårast är faktiskt oftast vägen till gymmet), lägg en plan kopplat till dina mål, utgå från planen men känn dig fri i att byta ut pass och träningsform så länge du inte struntar i träningen, skapa en hållbar livsstil & se till att din träning är rolig för dig!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!