5 NYTTIGA FRUKOST-FAVORITER

Har fått lite frågor angående min kost så jag tänkte ge tips på 5 saker att föredra att starta dagen med och vad man helst ska undvika på frukostbordet.

1) SMOOTHIEBOWL
– snabbt & enkelt att mixa ihop bär & exempelvis a-fil med god bakteriekultur, yoghurt-kvarg, 0,1% kvarg för bra protein eller vegetabiliskt alternativ. (Kika på innehållsförteckningen & se upp för socker, välj den naturella utan socker och tillsätt naturlig sötma i efterhand isf). Toppa med frukt och rostade frön, nötter & kokosflingor för hälsosamt fett. En favorit är linfrön på för bra fiber & omega3 + omega6.

2) CHIAPUDDDING
– släng ihop kvällen innan! Chiafrön är grymt nyttigt. Jag blandar 2msk chiafrön & 2dl osötad mandel eller kokosmjölk samt lite vaniljpulver. Rör om och låt stå över natten. Toppa med passionsfrukt & mango eller valfri frukt.

3) ”AVOCADOMACKA”
– istället för bröd brukar jag mosa avocado på två riskakor och toppa med salt, peppar & chilliflakes. Mättande med avocado på morgonen och man står sig länge! Även avocado innehåller nyttiga fetter & riskakorna är ett bättre alternativ till bröd.

4) HAVREGRYNSGRÖT
– en klassiker. 1dl havregryn & 2dl vatten alternativt hälften vatten och hälften osötad mandelmjölk. Undvik den klassiska socker-kanel-mjölk gröten och toppa med bär & frön istället.

5) BANANPANNKAKOR
– mosa 1 banan med 2 ägg och stek i lite kallpressade kokosolja. Toppa med banan & bär alternativt mosa tinade hallon som alternativ till sylt. Bra balans av kolhydrater fett och protein. Detta är klart en favorit på helg-frullen!!

Undvik:
– Bröd (framförallt vitt), ost, smör, juice med socker, flingor och köpt müsli, yoghurt med smak osv. Tyvärr är många av de traditionella frukostalternativen höga på raffinerat socker (även ”nyttig granola” och sådana livsmedel som man kanske tror är nyttiga. Kika alltid på innehållsförteckningen under kolhydrater och ”varav sockerarter:..”).

Hoppas ni fick lite tips och heads up!

Dagens planer är att plugga effektivt nu några timmar för att skriva klart en rapport, sedan gå på föreläsning och efter det till gymmet för ett spinningpass. Googlar lite recept nu för att laga något gott till P ikväll. Redan Onsdag, veckorna flyger förbi när man har roligt!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!