Träningsbakgrund / min träningsvecka / vilar du inte?

Det lär ju bli en del träningssnack här då det trotsallt är mitt största intresse. Min resa är lång men för att göra den kortfattad så har jag alltid varit aktiv, sysslat med alla olika sporter, fastnade främst för Handboll och efter det gick jag över till gym. Investerade i mig själv och läste till PT och kostrådgivare efter gymnasiet. Körde en intensiv period av hypotrofi, split och fokus på att bygga muskler genom styrketräning, hantlar och att dra i kablar. Tappade helt intresse i det och fitnessbranschen. Testade på crossfit och kör idag en blandning med en del styrketräning i form av basövningar och varvar med högintensiva cirklar med en del crossfit-moment. och på den vägen är det.. Ständigt letandes efter nya fysiska utmaningar och älskar kärnan till det hela.. att pressa sina gränser och ständigt utvecklas. Utifrån alla träningsperioder tar jag med mig något och jag står fast vid att DET SKA VARA ROLIGT! Behöver du omväxling precis som jag? Testa något nytt! En vältränad kropp och ett öppet sinne klarar mycket!

Just nu har jag blivit helt hooked på klasser på gymmet. När jag först skaffade mitt gymkort (2013?) blev det mest dans, bodypump och liknande. Idag är jag tbx bland klasserna men nu älskar jag Prformance HIIT, Prformance Strength, Kettlebell, GRIT Cardio, Box och Cycling. KUL! Nu när jag studerar distanskurser så går det bra att prioritera och passa tider under dagen!

Min träningsvecka hittills:

Tanke bakom: skönt att någon annan lägger upp pass, kul att bli pushad i grupp, kör på känsla och vad kroppen känner för, blir det 2 pass om dagen så är ett prio kondis och ett prio stryka!

 • Måndag: 60min konditionsträning + stretch/rörlighet/triggerpoint

 • Tisdag: Pass 1: 5km löpning. Pass 2: HIIT (45min cirkelpass, svettfest)

 • Onsdag: Pass 1: 60min spinning (intervallbaserat). Pass 2: Kettlebell

 • Torsdag: Pass 1: 60min konditionsträning. Pass 2: HIIT. Pass 3: snabbt styrkepass för baksida/rumpa.

 • Fredag: Pass 1: 45min spinning. Pass 2: HIIT.


Jag förstår om det får många låter som en sjukt hög träningsfrekvens som som sagt har jag tiden nu när jag pluggar samt att jag ÄLSKAR att träna?! Så länge kroppen mår bra och jag tycker det är kul! Tidigare tränade/vilade jag helt efter plan och strukturerat upplägg.. Idag tror jag på att lyssna på kroppen!

I helgen blir det tid för vila och återhämtning tillsammans med familjen då planen är att dra upp med båten till Marstrand. Så härligt att komma ut på havet, spendera tid med familj samt komma upp till Marstrand, alltid älskat den lilla ön och atmosfären!!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  Metro Mode Club

  SE ALLT
  metro mode rekommenderar

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!