Nu känner jag för grytor och soppor. De går utmärkt att göra veganska!
Du behöver:
– 1 gul lök
– 1 paket krossade tomater
– 1 burk kokosmjölk (gärna lätt)
– 2 morötter
– 2 palsternackor
– 1 zucchini
– 1 grönsaksbuljong-tärning
– 1 paket kikärtor
– 1 paket kidneybönor
– 2 vitlöksklyftor
– kryddor: örtagård, lökpulver, chilliflakes, 1/2 paket tacokrydda (gärna utan tillsatt socker).
– soja & sweetchilli (gärna utan tillsatt socker)
Gör såhär:
– fräs hackad lök, tärnade palsternackor, tärnad zucchini, tärnade morötter & pressad vitlök.
– i med soja och sweetchilli.
– i med kokosmjölk och krossad tomat.
– i med kryddorna & buljongtärningen.
– i med kikärtor & kidneybönor.
– smaka av med mer kryddor, salt & peppar.
– låt koka ihop tills palsternackorna/morötterna är mjuka och servera.
Härlig höstlig gryta! Går bra att servera med ris eller precis som den är.
Smaklig måltid 🙂