Här kommer mitt magiskt goda recept på pasta bolognese på veganskt vis. Jag har använt min mammas goda recept och gjort om till mitt. Ni vet när man pratar om att man älskar ”mammas mat” då tänker jag ofta på mammas bolongese som hon gjorde när man kom hem svin hungrig från handbollsträningarna på kvällen. Detta måste ni prova.
Receptet räcker till middag för 2 + matlådor.
– koka bönpasta enligt anvisningar (jag tycker bäst om den från risenta som är gjord på gröna bönor).
– fräs 1 gul lök i lite rapsolja.
– häll i 1/2 påse av anammas färs (går att utesluta om man vill) jag som ny vegan har förstått att anamma har de godaste alternativen!
– i med en skvätt soja.
– 2 paket krossade tomater.
– 1 grönsaks buljongtärning
– en klick thai sweetchilli.
– en klick sirachasås för hetta.
– 1/2 paket fryst hackad basilika.
– 2cm hackad chilli (modifiera efter hur starkt du vill ha).
– krydda med örtagård, oregano, lökpulver, salt & peppar.
– smaka av och tillsätt ex mer chilli för hetta, soja/salt för sälta osv.
– sist men inte minst skiva ner färska tomater (ger en god touch tycker jag).
– koka gärna ihop en stund eller servera genast!
Smaklig måltid 🙂
jag ska laga det hoppas kmr o bil gott
Jaa gör det ? <3
Gör det! ?
De får man testa en dag?
Wow vad gott! Det får jag testa någon dag ?