Kladdkaka – glutenfri, vegansk & på naturliga ingredienser

Det finns SÅ mycket bra recept på veganska godsaker som efterrätter och kakor. Vi var sugna på något gott efter middagen idag så jag tänkte att jag skulle prova något chokladigt (och veganskt såklart). Som alltid blandar jag lite olika recept med egen fantasi och känsla. Och den blev magiskt bra!! Helt chockade satt vi och smakade och kunde inte fatta att det är svartabönor i den?!!?! Ni måste testa för att förstå vad jag menar. Inget raffinerat socker, inget mjöl, inget ägg eller grädde från ko!!

Väldigt lik en traditionell kladdkaka i smak fast nyttigare, vegansk, renare & roligare med nötter i.

Recept:

1 burk svarta bönor kokta (400g)
1 dl havregryn (mixa först till ett mjöl)
3-4 msk kakao
3 msk kokosolja gärna med smak
1 tsk bakpulver
1/2 dl agavesirap eller honung
4 msk havregrädde
1 dl cashewnötter

Sätt ugnen på 180°. Mixa gavregryn till ett mjöl – lägg i en bunke vid sidan om. Mixa bönorna så de är utan klumpar – i med havregrynmjölet samt resten av ingredienserna utom nötterna.
Mixa till en slät smet.
Vänd ner cashewnötterna i smeten.
Smörj en form med kokosolja. Använd gärna en fyrkantig form (ca 23 x 23 cm) eller en rund form (23-26 cm diameter)
Bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 12 minuter.

Tips! Vill du göra något extra så kan du smälta vegansk mörk choklad och hälla på kakan när den är gräddad och svalnat, låt stå tills chokladen stelnat som ett gott lager ovanpå 🙂

Det här är en sån chokladkaka som du kan laga utan att säga vad ingredienserna är, ingen kommer att gissa på att den är vegansk – så enkelt kan det vara!

Om ni provar mina recept så får ni såklart gärna tagga mig i bild på dem på Instagram @ hannaelfast det är super roligt att se!

Kram H

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!