Jag var så sugen på paj igår. När vi bara äter veganskt så tar jag verkligen utmaningen av att kunna göra den mat vi vill ha och är sugen på, fast mixtra med recept och göra det på veganskt vis.
Jag hittade en pajdeg och blandade sedan ihop ingredienser vi hade hemma för fyllningen. Pajer kan ofta vara ganska feta med grädde och stukning på ägg osv.. inte denna! 🙂
– börja med att värma ugnen till 200 grader.
Pajdeg:
– 2dl kikärtsmjöl
– 2msk olivolja
– vatten efter konsistens.
Blanda ihop ingredienserna och mixtra lite själv med mängderna för att få en kompakt deg som sedan går att breda ut i en pajform.
– smörj in formen lite med olja så att pajen ej fastnar och tryck sedan ut degen hela vägen upp i kanterna.
– in i ugnen på 200grader i 10min.
Under tiden gör du fyllningen:
– fräs ett helt paket champinjoner tillsammans med 1 vitlöksklyfta, peppar & en skvätt soja.
– tillsätt sedan ett paket krossade tomater.
– en liten klick sambaloelek för hetta.
– krydda valfritt, jag hade lite tacokrydda, lökpulver och sweetchilli sås. Smaka av och fyll sedan din pajbotten som du tagit ut från ugnen (efter 10min/den har fått fin färg).
– sedan toppade jag med färska skivade tomater samt klickar av ”på mackan” från Oatly med smak av tomat/basilika.
– in i ugnen på 200grader i ca 15-20min.
Låt stå lite efter att du tagit ut den och servera sedan!
SÅ GOD!! P tyckte om den lika mycket om mig & det är så kul att kunna äta gott, nyttigt och veganskt utan svårigheter! 🙂