Detta är en variant på den klassiska ”chilli con carne”. Att äta plantbaserat är enkelt när man kan höra sådana här grytor och bara utesluta köttet. Tillsätt kikärtor, bönor, och all olika typer av goda grönsaker, smaksätt och basera på krossade tomater eller kokosmjölk. Det blir väldigt enkelt att äta veganskt när man kan variera med mängder av varianter på grytor. Ha ris eller valfria gryn till.
Idag såg min ut såhär:
– fräs 1/2 röd lök.
– tillsätt hackade morötter (ca 3st).
– i med hackad paprika (två spetspaprikor)
– tillsätt sedan 1 paket krossade tomater.
– koka ihop med 1 grönsaksbuljong tärning.
– i med 1 paket kikärtor. (Går även bra med kidneybönor eller varför inte båda)
– tillsätt 1 burk majs.
– smaksätt med sweetchilli & soya efter smak.
– krydda med lökpulver, tacokrydda, chillikrydda, salt & peppar efter smak.
Låt koka ihop och servera tillsammans med valfritt gryn (jag valde ris) eller bara ät som det är. Funkar utmärkt att göra storkok för lunchlådorna. 🙂