Burgare behöver inte vara onyttigt. Välj ett bättre mörkare bröd eller kör på stora salladsblad istället för bröd.
Biffarna gör du lätt såhär:
– 500g Köttfärs (gärna så låg fetthalt som möjligt)
– 1 ägg
– finriven gul lök
– Krydda med salt/peppar och lite tabasco för hetta.
– blanda ihop och forma till biffar/burgare som du steker i valfritt matfett så att de får stekyta. Lägg sedan gärna i folie så att köttet får vila lite och servera riktigt saftiga.
Jag tycker speciellt om avokado som tillbehör! Om du vill ha ketchup så ta den med 50% mindre socker. 🙂
Smaklig måltid!
Kram H
Mums säger jag bara!!! ?
Älskar när du visar populära rätter på nyttigare sätt!! Väldigt kul och intressant! Kram.
Kan du inte lägga ut en bild på vilken fetaost light du brukar använda? Hittar nämligen inte den jag alltid köpt tidigare, tänkte om dom ändrat eller om det finns andra alternativ ? trevlig helg <3