Recept snott från Leia och henne serie där hon lagar nyttig mat och superfoods. SÅ GODA!
Du behöver:
Nötbottnar
2 dl naturella cashewnötter
1 dl jordnötssmör (gärna ekologisk, utan socker)
2 msk agavesirap
1 nypa vaniljpulver
1 nypa flingsalt
Fyllning
16 saftiga urkärnade dadlar
1 msk kallpressad kokosolja
1 nypa vaniljpulver
1 nypa flingsalt
1,5 dl rostade och salta jordnötter
Täcke
200 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Gör så här:
Mixa cashewnötter med vaniljpulver och flingsalt i en matberedare, blanda med jordnötssmör och agave.
Forma små bitar av nötblandningen på en bricka eller plåt med bakplåtspapper.
Mixa dadlarna i matberedaren tillsammans med kokosolja, vaniljpulver och flingsalt till en massa (det får gärna vara lite bitar i). Tillsätt jordnötter och mixa hastigt en gång (så att det fortfarande är hela och grova bitar av jordnötter i massan).
Fördela ut dadelmassan över nötbottnarna och ställ in i kylen tills det stelnat lite.
Smält chokladen i en skål över ett vattenbad och doppa bitarna i chokladen. Låt stelna i kylen.
Åh, ser riktigt gott ut!?